Poziv za prijavu na EUCF grant – Rok za prijavu: 18.12.2024. godine

 

Lokalne vlasti i općine u Europi imaju velik potencijal za vođenje energetske tranzicije. Stvaranjem sveobuhvatnih programa ulaganja u održivu energiju, oni mogu konsolidirati manje projekte u veće portfelje i privući značajna financijska sredstva za prijelaz. European City Facility (EUCF) ima za cilj iskoristiti ovaj lokalni potencijal, omogućujući općinama i njihovim udrugama da razviju utjecajne koncepte ulaganja.

Sedmi i posljednji poziv za prijave otvara se 15. listopada i zatvara se 18. prosinca 2024. godine.

Do danas je šest krugova prijava pomoglo više od 300 općina diljem Europe u ubrzanju njihovih ulaganja.

EUCF nudi paušalnu isplatu od 60.000 € zajedno s praktičnom podrškom za pomoć lokalnim subjektima u stvaranju koncepata ulaganja usmjerenih na čistu energiju i energetsku učinkovitost. Ovo financiranje može se koristiti za različite inicijative, kao što su tehničke studije izvedivosti, analize tržišta, angažman dionika i pravne ili financijske procjene — omogućujući podnositeljima zahtjeva da svoje projekte prilagode svojim specifičnim potrebama.

Postupak prijave

Postupak prijave je jednostavan i zahtijeva sličnu dokumentaciju kao i prethodni EUCF pozivi. Podnositelji zahtjeva moraju pokazati političku potporu, navesti potencijalnu veličinu ulaganja i opisati očekivane učinke povezane s energijom, zajedno s planovima upravljanja i uključivanja dionika. Ove su informacije u skladu sa zahtjevima za pristup većini javnih ili privatnih izvora financiranja.

Uz financijsku potporu, odabrani korisnici dobit će izgradnju kapaciteta, mogućnosti povezivanja i namjenske alate za financiranje koji će im pomoći da svoje projektne ideje približe osiguranju financiranja.

Rok za prijavu je 18. prosinca 2024. do 17:00 CET.

Za više detalja posjetite web stranicu EUCF-a.

 

Izvor teksta i fotografije: Europska komisija