U sklopu projekta I-PRODER pripremljen letak za najavu preliminarnih energetskih pregleda

Hrvatski projektni partneri Međimurska energetska agencija d.o.o. (MENEA) i Regionalna energetska agencija Sjever (REAS), u sklopu projekta I-PRODER – Izazovi za sprječavanje i suzbijanje energetskog siromaštva, financiranog iz Interreg programa Slovenija-Hrvatska 2021. – 2027.,  provodit će 100 energetskih pregleda u energetski siromašnim kućanstvima na području Međimurske i Varaždinske županije pod mentorstvom slovenskih partnera na projektu (Lokalna energetska agencija za Pomurje te Lokalna energetska agencija Spodnje Podravje) s obzirom na to da oni već imaju znanje i iskustvo u provođenju energetskih pregleda za energetski siromašna kućanstva na terenu.

Energetski pregledi poslužit će kao izvor za prikupljanje realnih podataka te kao početna aktivnost u poticanju svijesti i pružanja savjeta kućanstvima na terenu. Nakon provedenih energetskih pregleda i uvida u energetske potrebe kućanstva, uključenim kućanstvima bit će uručen paket personaliziranih proizvoda za pomoć kod uštede energije.

** Izrada ovog članka podržana je projektom I-PRODER, sufinanciranom sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Interreg programa Slovenija – Hrvatska 2021. – 2027.

** Sadržaj ovog članka odražava mišljenje Međimurske energetske agencije d.o.o. i ni na koji način ne odražava mišljenje upravljačkog tijela programa i Europske unije.