Održan je sastanak s djelatnicama Hrvatskog zavoda za socijalni rad u sklopu projekta I-PRODER

S početkom u 12:00 sati u četvrtak 11. srpnja 2024. godine, u sklopu projekta I-PRODER – Izazovi za sprječavanje i suzbijanje energetskog siromaštva financiranog iz Interreg programa Slovenija-Hrvatska 2021. – 2027., održan je sastanak s djelatnicama Hrvatskog zavoda za socijalni rad. U sklopu projekta, na području Hrvatske provest će se 100 energetskih pregleda u energetski siromašnim kućanstvima, 50 na području Međimurske županije i 50 na području Varaždinske županije.

Sukladno projektnim aktivnostima, potrebno je pripremiti listu potencijalnih adresa koja će se sastojati od baze kontakata kućanstava u kojima će se provoditi energetski pregledi.  S obzirom na to da je energetsko siromaštvo povezano i s drugim društvenim čimbenicima, potrebna je suradnja s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, koji već raspolaže s takvim podacima i ima iskustvo kod pristupa osjetljivim skupinama populacije.

Energetski pregledi poslužit će kao izvor za prikupljanje podataka s terena te kao početna aktivnost u poticanju svijesti i pružanja savjeta kućanstvima na terenu. U sklopu energetskih pregleda, svim uključenim kućanstvima bit će uručen paket proizvoda za provedbu hitnih mjera. Također, nakon obrade prikupljenih podataka na terenu, svako kućanstvo će dobiti i izvješće o potrošnji te savjete za uštedu energije.

** Izrada ovog članka podržana je projektom I-PRODER, sufinanciranom sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Interreg programa Slovenija – Hrvatska 2021. – 2027.

** Sadržaj ovog članka odražava mišljenje Međimurske energetske agencije d.o.o. i ni na koji način ne odražava mišljenje upravljačkog tijela programa i Europske unije.